Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия отново атакува Одеса с дронове

[post-views]
Одеса и Одеска област са атакувани с дронове, чуват се взривове

Tази нощ руснаците атакуваха отново Одеса и областта с дронове от временно окупирания полуостров Крим, съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер.  Близо час е продължила напрегната работа на силите на украинската ПВО.

По информация на областния управител в резултат на падащи отломки в Одеса и региона са повредени 4 гаража, нпрозорците на 20 частни жилищни сгради, 4 леки автомобила и две пристройки към жилищни сгради. Един човек е пострадал – 74-годишен мъж. Медиците са му оказали помощ на място.

Служителите на реда описват щетите от поредното престъпление, извършено от руснаците срещу мирното население на Одеска област, информира Олег Кипер.

В нощта на 13 септември противникът атакува с 26 дрона, от които 24  бяха свалени в Одеска, Николаевска, Хмелницка и Иванофранковска област, съобщиха от военновъздушните сили на Украйна в приложението „Телеграм“.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят около 60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски и Измаилски район.

В Николаевска област българската общност  е  5600 души.  Компактно българите живеят в квартал Терновка, разположен в рамките на областния украински град Николаев. Броят им е близо 5 хиляди души.

Най-ново

Единична публикация

Избрани