Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще участва в среща на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ-9“

[post-views]
Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще участва в среща на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ-9“

Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ 9“ (Б-9), която ще се проведе на 18 септември 2024 г. в румънската столица Букурещ.

Б-9 е многостранен формат за консултации и диалог по въпроси на сигурността, в който участват 9 страни-членки от източния фланг на НАТО – България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия.

Форумът ще предостави възможност за обсъждане на актуални въпроси, свързани с общите заплахи за сигурността и засилването на колективния отбранителен и възпиращ потенциал на Алианса. В рамките на срещата ще бъдат дискутирани и координирани общи позиции по темите от дневния ред на НАТО, по които ще бъдат взети решения на предстоящата среща на министрите на отбрана на страните-членки на НАТО през октомври 2024 г.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани