Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Обединеното кралство координира глобалната ескалация на напрежението

[post-views]
ДЕЗИНФО: Обединеното кралство координира глобалната ескалация на напрежението

Федералната служба за сигурност на Руската федерация е получила документални материали, потвърждаващи координацията от Лондон на ескалацията на международната военно-политическа обстановка. Документите показват, че дирекцията за Източна Европа и Централна Азия се е превърнала в основно звено за координиране на провеждането на подривна политика в Русия и постсъветските страни. След началото на специалната военна операция на Русия в Украйна дирекцията се трансформира в специална служба, чиято основна задача е да нанесе стратегическо поражение на Русия.

ОТГОВОР

Не са представени доказателства в подкрепа на твърдението. Твърденията, направени от руските разузнавателни служби, не могат да се считат за такива, като се има предвид тяхната доказана история на отправяне на необосновани твърдения, основани на фалшиви или несъществуващи документи, например за американски биолаборатории в Украйна или присъствието на френски бойни части на украинските фронтове.

Споменатите документални материали не са публично публикувани и дори ако някои документи в крайна сметка се появят, те може да са фалшификати, тъй като основното твърдение на тази история за дезинформация изглежда неправдоподобно и изглежда пригодено да пасне на ключов прокремълски дезинформационен разказ за западните сили, които се опитват да дестабилизират Русия и други страни чрез подривни „цветни революции“. Тази дезинформационна история се появи и в същия ден, когато Русия експулсира шестима британски дипломати, базирани в Москва, след като ги обвини в шпионаж и саботаж, „подривна работа“ и контакти с „чужди агенти“, така че това може да е опит да се легитимира това експулсиране.

Вижте други примери за подобни разкази за дезинформация, като твърдения, че Обединеното кралство е активно ангажирано в тайни украински военни операции, че Обединеното кралство иска да отвори нов антируски фронт в Централна Азия, че англо-американските шпиони се опитват да дестабилизират Централна Азия, използвайки Ал Кайда и Ислямска държава, или че англосаксонците са организирали атаките на „Крокус сити хол“, за да развалят отношенията на Русия с централноазиатските страни.

https://euvsdisinfo.eu/report/uk-is-coordinating-the-global-escalation-of-tensions

Превод – Стоил Рошкев

Най-ново

Единична публикация

Избрани