Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кадиров обвинява Мъск, че дистанционно е „извадил от строя“ неговия пикап „Сайбъртрък“

[post-views]
Кадиров обвинява Мъск, че дистанционно е "извадил от строя" неговия пикап "Сайбъртрък"

Чеченският лидер Рамзан Кадиров обвини Илон Мъск, милиардера и шеф на автомобилния производител „Тесла“, че дистанционно е извадил от строя електрическия офроуд автомобил „Тесла Сайбъртрък“ (Tesla Cybertruck), за когото той твърди, че е получил като подарък през август от собственика на „Тесла“, предаде Франс прес.

Кадиров, който управлява Чечения с желязна ръка повече от 17 години, сподели през август видеоклип, на който се вижда как управлява „Тесла Сайбъртрък“  с монтирана върху купето картечница. Във видеото чеченският лидер благодари на Мъск, когото определи като „несъмнено най-великият гений на нашето време“, „специалист“ и „велик човек“, и покани Мъск да го посети в Русия, припомня „Франкфуртер рундшау“. По-късно Кадиров обясни, че автомобилът е бил използван в сражения в Украйна и се е представил „отлично“.

Твърденията на Кадиров, че автомобилът му е бил подарен от Илон Мъск, бяха определени от американския милиардер като лъжи в социалната мрежа „Екс“.

Сега Кадиров написа в Телеграм: „Неотдавна Мъск дистанционно извади от строя Сайбъртръка“.

„Не е хубаво от страна на Илон Мъск да прави това. Той дава скъпи подаръци от все сърце, а след това ги прави неизползваеми дистанционно“, добави силният човек на малката руска република в Кавказ.

Производството на „Тесла Сайбъртрък“  започна през 2023 г.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани