Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

София луда по Ноле

[post-views]
София луда по Ноле

Един от най-великите български спортисти за всички времена тенисистът Григор Димитров и носителят на двйсет и четири титли от „Големият шлем“ Новак Джокович сътвориха страхотно зрелище в „Арена София“. Българинът спечели демонстративния двубой с 6:4, 2:6, 10:6 в мача, който завърши със супертайбрек до 10 точки. Интересното е, че Григор не беше човекът, който спечели последната точка за себе си в мача, като вместо това той даде ракетата на едно от децата, които подават топки. Левичарят блесна с чудесни удари срещу великия сърбин и сложи точка на спора с уинър от форхенд за 10:6. Естествено, първите два сета преминаха с повече атрактивни изпълнения, като Ноле бе в постоянен контакт с публиката и правеше шоу. Гришо навакса ранен пробив и впоследствие обърна сета на 6:4, а след това Джокович грабна втората част с 2:6. В шампионския тайбрек и двамата положиха всички усилия да спечелят мача, като Гришо пак успя да се върне от губеща позиция. Иначе всички средства от мача отиват за благотворителна цел във фондацията на Григор Димитров.

Началото на спектакъла, разбира се, започна още преди излизането на двамата тенисисти. На корта бе изобразено специално светлинно шоу, което няколко минути забавляваше зрителите по трибуните на пълната „Арена София“. Веднага след края му Димитров и Джокович излязоха на корта под бурните аплодисменти на публиката. В залата бяха Стефка Костадинова, Димитър Бербатов, видни бизнесмени, треньорът на футболния Левски Станислав Генчев и още куп родни знаменитости.

„Здравей, България! Всичко е страхотно. Братко, благодаря ти за поканата. Благодаря на всички вас. Григор е мой приятел, говорим си от много време за това и за мен е чест и привилегия да бъда тук и да подпомогна фондацията му. Истинско удоволствие е да бъда тук с вас. Това ми е първият път тук. Всичко е чудесно и ви благодаря”, каза Ноле след шоуто.

След като зарадваха българските тенис фенове с демонстративния мач помежду си в „Арена София“, Григор Димитров и Новак Джокович решиха да се позабавляват и в нощна София. Двамата приятели пренесоха купона в столичен бар (в сградата на бившето „Военно издателство“), където Ноле имаше шанса да се срещне с любимата си наша певица Камелия. Тя го зарадва с живо изпълнение на своя хит „Луда по тебе“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани