Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сръбската армия проведе демонстрация на оръжия „Застава 2024“ по повод Деня на сръбското единство

[post-views]
Сръбската армия проведе демонстрация на оръжия "Застава 2024" по повод Деня на сръбското единство

Сръбската армия проведе демонстрация на оръжия  „Застава 2024“ по повод Деня на сръбското единство, свобода и национално знаме, съобщи телевизия РТС. На военното летище „Полковник-летец Миленко Павлович“ бяха показани множество съвременни въоръжения и военна техника. Вратите на летището в Батайница бяха отворени за граждани до 15 часа.

Президентът Александър Вучич заяви, че няма област, в която Сърбия да е постигнала толкова драстичен напредък, като въоръжените сили и положението на войниците.

Министърът на отбраната Братислав Гашич поздрави представителите на Министерството на отбраната и сръбските въоръжени сили за изключителната организация на демонстрацията на способности „Застава 2024″ и каза, че войниците са гордостта на родината. „Всички членове на нашата армия, които участваха в подготовката и провеждането на това голямо и значимо събитие, заслужават голямо признание и искрени поздравления“, каза Гашич.

Сръбският премиер Милош Вучевич заяви, че се гордее със сръбската армия и напредъка в нейното оборудване и модернизация. „Видяхме фантастични неща на демонстрацията на способности „Застава 2024“ на сръбските въоръжени сили, на военното летище „Полковник-летец Миленко Павлович“ в Батайница“, каза Вучевич.

Сръбският президент Александър Вучич посочи, че на днешното изложение са забелязани четири до четири и половина пъти повече дронове, отколкото последния път. Той добави, че Сърбия има първите 1000 дрона „Комарац“, а 500 бяха представени днес. Президентът каза, че са поръчани нови многоцевни ракетни установки от чужбина и посочи, че Сърбия ще придобие някои оръжия, които ще доминират и ще създадат стратегическо и тактическо предимство за Сърбия, всичко с цел, както той посочи, възпиране на потенциален агресор на наша територия. „Сърбия няма никакви агресивни или нападателни намерения“, отбеляза Вучич.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани