Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелската армия обяви, че е ударила команден център на „Хамас“ в бивше училище в Газа и обекти на „Хизбула“ в Ливан

[post-views]
Израелската армия обяви, че е ударила команден център на „Хамас“ в бивше училище в Газа и обекти на "Хизбула" в Ливан

Израелската армия обяви, че е атакувала команден център на палестинската въоръжена групировка „Хамас“, разположен в сграда в централната част на ивицата Газа, която по-рано е служила за училище, съобщи ДПА.

„Командният и контролен център, интегриран в комплекс, където по-рано се е помещавало училището „Халед ибн ал Уалид“, беше използван от терористите на „Хамас“ да планират и извършват терористични атаки срещу частите на Израелските сили за отбрана и Държавата Израел“, се казва в съобщението.

Израелската армия не дава информация за жертви в съобщението, публикувано в „Телеграм“, а само посочва, че „бяха взети редица мерки за ограничаване на риска от нараняване на цивилни“.

„Това е още един пример за систематичната злоупотреба на терористичната организация „Хамас“ с цивилна инфраструктура в нарушение на международното право“, заявява израелската армия.

Тази сутрин Израелските сили за отбрана съобщиха, че извършват масирани удари по обекти на подкрепяната от Иран групировка „Хизбула“ в Ливан, без да дадат повече подробности за операциите, предаде Ройтерс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани