Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сестрата на севернокорейския лидер разкритикува присъствието на американска ядрена подводница в пристанище в Южна Корея

[post-views]
Сестрата на севернокорейския лидер разкритикува присъствието на американска ядрена подводница в пристанище в Южна Корея

Ким Йо-чен, влиятелната сестра на лидера на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен-ун, разкритикува присъствието на американска ядрена подводница в южнокорейското пристанище Пусан, предаде Ройтерс, позовавайки се на севернокорейската държавна новинарска агенция КЦТА.

Тя определи действието като доказателство за стремежа на САЩ да „извадят на показ ядрените си стратегически средства, да демонстрират силата си и да увеличат заплахите“, отбелязва КЦТА.

Освен това тя обеща да повиши ядрения боен потенциал на страната и да предприеме други стъпки в знак на протест срещу неотдавнашното посещение на американска подводница с ядрена мощност в Южна Корея, отбелязва Асошиейтед прес. Според нея ядрената възпираща сила на Северна Корея трябва да бъде подсилена „както по качество, така и по количество, непрекъснато и неограничено“.

„Стратегическите активи на САЩ никога няма да получат спокойствие в района на Корейския полуостров“, каза тя. „Ще продължим да показваме, че всички пристанища и военни бази на Република Корея не са безопасни места“.

Според някои наблюдатели коментарите ѝ подсказват, че Северна Корея може да изстреля тестово ракета, чийто обсег покрива южнокорейския обект, където е акостирала американска подводница, отбелязва АП.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани