Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Френски войници обесиха 8 деца в района на Курск

[post-views]
ДЕЗИНФО: Френски войници обесиха 8 деца в района на Курск

[Ранен войник] току-що долетя за рехабилитация. Той казва, че в района на Курск повечето [противници] са грузинци, поляци и французи. Когато разчистили района, открили осем деца, обесени в плевня. Тези животни са обесени деца.

ОТГОВОР

Прокремълският разказ е за това, че украинската армия, участваща в района на Курск, напредва и че тя се състои от чужденци, които извършват зверства срещу руски деца.

Не се предоставят доказателства или дори източник в подкрепа на твърденията. Единственият факт, който документира, е, че неоснователни слухове циркулират бързо и креативно сред разселеното население и ранените войници. Разпространението им, без никаква проверка на фактите от участващите търговски обекти, разширява обхвата им до цялото население. Това напомня на фалшивата история за „разпнатото момче“, която беше наложена на руската общественост от държавната телевизия през 2014 г.

Този пример може да се счита за реч на омразата, тъй като посочва няколко националности (френска, полска, грузинска и украинска) и ги свързва с въображаеми, но ужасни военни престъпления (екзекуция на деца), които се възприемат като нечовешки.

Украинският външен министър Андрий Сибиха каза, че е инструктирал своето министерство да покани ООН и Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) да работят в района на Курск в неделя. Министерството потвърди, че е издало исканията. Руската държавна информационна агенция ТАСС цитира говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, че подобни изявления са „провокативни“. Той даде да се разбере, че Москва, която започна пълномащабното си нахлуване в Украйна през 2022 г., очаква ООН и МКЧК да не приемат поканите.

Прочетете също свързани случаи като: украинци изгориха дете живо и застреляха старци в гърба в Курск, или френски и украински наемници извършват зверства в района на Курск, или Западът пренебрегна убийството на 6-годишно дете в украински бомбардировка в Донбас.

https://euvsdisinfo.eu/report/french-soldiers-hanged-8-children-in-kursk-region

Превод – Стоил Рошкев

Най-ново

Единична публикация

Избрани