Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Посрещнахме българските военнослужещи, участвали в оперативния резерв на НАТО в Косово

[post-views]
Посрещнахме българските военнослужещи, участвали в оперативния резерв на НАТО в Косово

На официална церемония в 3-то Бригадно командване бяха посрещнати военнослужещите, взели участие в силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово. Над сто военнослужещи от България се завърнаха след четири месеца участие в мисията.

Заместник-командирът на Съвместното командване на силите бригаден генерал Христо Ганецовски прие почетния строй на строевия плац и отбеляза пред военнослужещите, че участието на български военни контингенти в различни задгранични мисии и операции е израз на нарасналия международен престиж на нашата страна, който се дължи на отличното представяне на нашите военнослужещи.

Участието ви в операцията за пореден път демонстрира предаността на нашата страна към основните ценности НАТО и към усилията на съюза да осигури безопасна и сигурна среда, свобода за придвижване не само в Косово, но и в региона на Западните Балкани, каза  бригаден генерал Христо Ганецовски.

Заместник-командирът на Втори многонационален батальон майор Красимир Дамянов отбеляза, че личният състав на контингента е изпълнявал достойно и в пълен обем поставените задачи.

Българските военнослужещи за пореден път се доказаха като професионалисти като партньори, на които както за подкрепа, така и за експертиза. Българските военнослужещи защитиха и издигнаха престижа и авторитета на Българската армия пред съюзниците ни от НАТО.

В края на церемонията военнослужещите, посрещнати днес след мисията си в Косово бяха отличени от името на министъра на отбраната. Наградите връчиха заместник-командирът на Съвместното командване на силите бригаден генерал Христо Ганецовски и началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Станимир Христов.

Най-ново

Единична публикация

Избрани