Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия предприе тази нощ удар с дронове срещу Киев, като причини щети на гражданска инфраструктура, съобщиха властите в украинската столица

[post-views]
Русия предприе тази нощ удар с дронове срещу Киев, като причини щети на гражданска инфраструктура, съобщиха властите в украинската столица

Русия нанесе тази нощ удар с дронове по украинската столица, като причини щети на гражданска инфраструктура, съобщиха представители на властите в Киев, цитирани от Ройтерс.

Над града бяха забелязани над дузина бойни дронове иранско производство, повечето от които бяха свалени, заяви ръководителят на местната военна администрация Серхий Попко.

По време на продължилата няколко часа атака са повредени около 20 автомобила и газопровод в жилищен квартал. Отломки са открити и на детска площадка, каза той.

Първоначално военната администрация съобщи в приложението „Телеграм“, че паднали отломки от вражески безпилотни апарати са предизвикали пожар в жилищна сграда в киевския квартал „Печерский“. Информацията беше потвърдена от кмета на Киев Виталий Кличко. Малко по-късно обаче военната администрация уточни, че по предварителни данни вследствие на атака на руски дрон е бил разхерметизиран газопровод. На мястото на инцидента спешно са пристигнали [работници на компания „Киевгаз“], предаде Укринформ.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани