Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

2 механизиран батальон спечели състезанието по строева подготовка на отделението на 61 механизирана бригада

[post-views]
2 механизиран батальон спечели състезанието по строева подготовка на отделението на 61 механизирана бригада

2 механизиран батальон спечели състезанието на 61 Стрямска механизирана бригада по строева подготовка на отделението. В Казанлък негови подгласници станаха 3 механизиран батальон и ISTAR батальон. Подробности от колегите Добрин Иванов и Борислав Василев.

В Казанлък завърши състезанието по строева подготовка на отделението. То е част от тържествата по случай празника на 61 Стрямска механизирана бригада. В него участие взеха 9 отбора от различните формирования на 61 бригада. Всеки отбор се състои от ръководител на отделението и 8 военнослужещи от които минимум 2 жени. Шампион стана отборът на  2 механизиран батальон с 76,9т.. На второ място се класира 3 механизиран батальон. Трети остана ISTAR батальона. Надпреварата беше толкова напрегната и равностойна , че битката за второто място беше определена след повторно изпълнение на част от елементите, след като двата отбора имаха равни точки в представянето си по 68. При преборването резултата беше 62 точки за 3 механизиран батальон срещу 54 за ISTAR батальона.

След това в класирането се подредиха:

4. Батальон за защита на силите -65,4т.

5. Зенитно ракетен дивизион – 65,2т.

6. 1 механизиран батальон – 60,9т.

7. Самоходен артилерийски дивизион – 58, 1т.

8. Щабен батальон – 55,9т.

9. Батальон за логистично осигуряване – 55,3т.

Състезанието беше наблюдавано с огромен интерес както от военнослужещите на 61 бригада, така и от учениците от 8-ми ученически гвардейски отряд от град Казанлък. То беше закрито от командира на формированието бригаден генерал Маргарит Михайлов, който и награди участниците.

Екипът на ВТК Добрин Иванов и Борислав Василев получи от бригаден генерал Маргарит Михайлов благодарствен адрес за неуморната и всеотдайна работа по отразяването на живота на военнослужещите от 61 механизирана бригада , с което издига нейния авторитет и авторитета на Българската армия.

Най-ново

Единична публикация

Избрани