Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦВО: Засилваме рекламата за военна служба и централизираме кампаниите

[post-views]
ЦВО: Засилваме рекламата за военна служба и централизираме кампаниите

Как да се повиши подготовката на служителите от военните окръжия по комплектуването на въоръжените сили обсъждат представители на окръжията, военните училища и различни дирекции на Министерството на отбраната по време на семинар на началника на Централно военно окръжие. Целта- да се привлекат повече кандидати за военна служба и служба в резерва.

Анализът на Централното военно окръжие показва, че в обявените 25 конкурси от началото на годината са попълнени 70 процента от обявените места. Засилване на рекламата и да се централизиране на кампаниите, особено за набиране на курсанти за военните училища е едно от решенията, които взеха по време на семинара на началника на Централно военно окръжие

Навлизане в интернет средата и създаване на нов сайт на централното окръжие- където да се обявяват конкурси и дни на отворени врати във формированията, за да могат гражданите да опознаят по-добре армията предвиждат още набелязаните мерки.

Намаляване на времето за кандидатстване за срочна служба в доброволния резерв е друга мярка, която ще доведе до увеличаване на кандидатите смятат още от ЦВО. В момента конкурсът продължава 3-4 месеца, което сериозно разколебава желаещите.

Най-ново

Единична публикация

Избрани