Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВВМУ откри новата учебна година – 932 са новите обучаеми в училището

[post-views]
ВВМУ откри новата учебна година - 932 са новите обучаеми в училището

Във ВВМУ „Никола Вапцаров“ тържествено бе открита новата академична година. От днес 932 първокурсници, сред които и 55 курсанти ще се обучават в  бакалавърските и магистърски специалности на училището.

С 932 обучаеми в първи курс, от които 100 младежите от чужбина, избрали морско училище за своето висше образование, започна новата академична година. За  55-ма курсанти годината започна в началото на месец август с базово военно обучение и полагането на военна клетва. Учебното заведение е с адаптирани към най-съвременните тенденции на пазара на труда и нарастващите нужди на въоръжените сили на България, на морската и дигиталната индустрия учебни програми. 

Училището се отличава с модерна материално-техническа база, която впечатлява утвърдени морски нации, развива нови образователни проекти и е осъществило идеала за всяко училище – 100 % реализация на своите кадри отбеляза военният министър Атанас Запрянов.

Пред обучаемите министър Запрянов очерта основните приоритети в своята работа, като на първо място постави хората в отбраната.

Като проблем за армията Запрянов посочи некомплекта от военнослужещи и на курсанти във всички военни училища. За решаването му са предприети мерки, като основната е повишаването на възнагражденията от 1 януари.

Основна  роля за постигане на такава устойчивост играе системата на военната наука и военното образование, която подготвя бъдещите лидери в отбраната категоричен е министър Запрянов.

Най-ново

Единична публикация

Избрани