Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия призова Израел да изтегли войските си от Ливан

[post-views]
Русия призова Израел да изтегли войските си от Ливан

Русия днес призова Израел да изтегли войските си от Ливан и предупреди, че сухопътната операция ще доведе до продължаване на ескалацията на напрежението в Близкия изток, предаде Ройтерс.

Израел съобщи, че сухопътни части са щурмували отделни места в Ливан в рамките на „ограничена“ сухопътна операция, докато подкрепяната от Иран ливанска групировка „Хизбула“ каза, че е отговорила с ракети срещу цели в Израел, включително и срещу разузнавателната агенция близо до Тел Авив.

„Русия остро осъжда атаките в Ливан и призовава израелските власти незабавно да прекратят вражеските действия, да изтеглят войските си от ливанската територия и да се ангажират с реално търсене на мирни начини за решаване на близкоизточния конфликт“, каза в изявление руското министерство на външните работи.

„Ясно е, че подобна стъпка, предприета от израелското военно и политическо ръководство след убийствата на редица лидери на „Хизбула“, ще доведе до продължаване на ескалацията на напрежението в района на Близкия изток“, се казва още в изявлението.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани