Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Летателна тренировка „Advance NVG Flight Training“

[post-views]
Летателна тренировка „Advance NVG Flight Training“

От 1 до 27 септември 2024 г. военнослужещи и вертолет AS 532 AL Cougar от 24-та авиационна база взеха участие в летателна тренировка „Advance NVG Flight Training“ в Тренировъчния център на Многонационалната програма за подготовка на авиацията за специални операции (ТЦ МППАСО) в авиобаза Земуник – град Задар, Република Хърватия. Старши национален представител от българска страна беше майор Ангел Рангелов.

Бяха изпълнени летателни задачи съгласно програма Advance NVG Flight Training на ТЦ МППАСО с цел достигане на необходими нива на подготовка за сертифициране на Тактическо авиационно формирование за специални операции. В рамките на повече от 40 летателни часа се отработиха процедури за взаимодействие в екипажа при прилагане на специални тактики, техники и процедури за изпълнение на тактически полети и кацане на високопланински площадки с прибори за нощно виждане (ПНВ). В съвместната летателна тренировка взеха участие инструктори пилоти и инструктор по подготовка на бордни стрелци, бордни инженери от словенските ВВС.

Командването на 24-та авиационна база изказва своята благодарност на личния състав от авиобазата, на ТЦ МППАСО и на словенските инструктори, взели участие в съвместната летателна тренировка, за показания висок професионализъм, отлично представяне по време на теоретичната подготовка и безаварийно изпълнение на летателните задачи.

Източник: 24ab.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани