Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Резултатите в 9-те мача от втория кръг на основната фаза на Шампионската футболна лига

[post-views]
Резултатите в 9-те мача от втория кръг на основната фаза на Шампионската футболна лига

Арсенал – Пари Сен Жермен  2:0

Леверкузен – Милан   1:0

Барселона – Йънг Бойс    5:0

Слован Братислава – Манчестър Сити   0:4

Залцбург – Брест  0:4

Щутгарт – Спарта Прага  1:1

Дортмунд – Селтик   7:1

Интер – Цървена звезда   4:0

ПСВ Айндховен – Спортинг Лисабон   1:1

Арсенал – ПСЖ 2:0 

Арсенал победи Пари Сен Жермен с 2:0. „Топчиите“ поведоха в резултата в 20-ата минута, когато Леандро Тросар центрира чудесно в наказателното поле, където Кай Хаверц изпревари Джанлуиджи Донарума и с глава прати топката в мрежата му. В 35-ата минута Донарума сбърка и позволи Букайо Сака да прати топката в мрежата му при коварен изстрел от пряк свободен удар. По този начин тимът на Микел Артета вече има 4 точки в актива си, докато хората на Луис Енрике остават с 3. По-добрата игра на лондончани даде резултат в 20-ата минута, с попадение на Кай Хаверц, който се разписа с глава. В 35-ата минута Арсенал спечели правото да изпълни пряк свободен удар вляво от вратата на ПСЖ. Капитанът Букайо Сака центрира на близката греда, където топката мина през купа от играчи, заблуди Донарума и мина между краката му за 2:0 в полза на Арсенал. В 78-ата минута се наложи реферите, отговарящи за ВАР, да преразгледат ситуация, при която играчите на гостите претендираха за дузпа.

В ситуацията топката срещна ръката на Калафиори, след рикошет в Уилиям Салиба, но в крайна сметка до 11-метров наказателен удар не се стигна. Три минути преди края на редовното време ВАР преразгледа потенциална дузпа за ПСЖ за нарушение срещу Рандал Коло Муани, но и този път такава не бе отсъдена. До края на срещата така и не падна гол и при последния съдийски сигнал Арсенал ликуваше след 2:0 над ПСЖ..

Барселона – Йънг Бойс  5:0

Барселона разби Йънг Бойс с 5:0 в мач от втория кръг на Шампионска лига. Роберт Левандовски отбеляза два гола при успеха на каталунците, Рафиня и Иниго Мартинес добавиха по едно, а Мохамед Али Камара си отбеляза автогол. Ламин Ямал и Рафиня изиграха поредния си силен мач. Френки де Йонг се завърна в игра след 163 дни извън терените. Той се появи в 75-ата минута, когато смени Ламин Ямал. Ансу Фати получи повече игрово време, след като влезе в 64-ата минута. Андрес Куенка направи своя дебют за Барселона, след като влезе в игра в 84-ата минута на мястото на Иниго Мартинес. В 90-ата минута Жоел Монтейро получи пас зад гърба на отбраната на Барселона, след което вкара топката във вратата на Иняки Пеня, но попадението не бе зачетено след намесата на ВАР заради засада. В следващия кръг на 23 октомври Барселона е домакин на Байерн Мюнхен, докато Йънг Бойс посреща Интер.

Слован Братислава – Манчестър Сити 0:4

Манчестър Сити се смили над Слован Братислава и спечели само с 4:0 гостуването си на „Техелне поле“ от втория кръг на Шампионска лига. Головете за „гражданите“ отбелязаха Илкай Гюндоган, Фил Фодън, Ерлинг Холанд и Джеймс МакАти. Английският шампион излезе напред в резултата в 8-ата минута, когато Мануел Аканджи беше намерен вляво и шутира от воле, след което ударът му беше блокиран. Топката попадна в Илкай Гюндоган, чийто удар, след рикошет, влетя във вратата на Такач. „Гражданите“ удвоиха своята преднина в 15-ата минута, чрез Фил Фодън. Манчестър Сити направи резултата 3:0 в 58-ата минута. Рико Люис пусна отличен пас към Холанд, който сам срещу вратаря на Слован Такач не пропусна да вкара. Крайното 4:0 в полза на Манчестър Сити бе оформено в 74-ата минута, чрез Джеймс МакАти. Манчестър Сити вече има 4 точки, а Слован допусна втора загуба. В следващия кръг на 23 октомври Манчестър Сити е домакин на Спарта Прага, докато Слован гостува на Жирона на 22 октомври.

Байeр Леверкузен – Милан 1:0 

Байер Леверкузен победи Милан с минималното 1:0 в двубой от втория кръг на основната фаза в Шампионска лига. Единственият гол в мача отбеляза нападателят Виктор Бонифас в началото на второто полувреме. Малко преди почивката Милан имаше претенции за дузпа. Тами Ейбрахам влезе в наказателното поле и бе натиснат, но рефера Сандро Шерер прецени, че това не е достатъчно за наказателен удар. В средата на полувремето гол на Байер бе отменен. Фримпонг центрира отлично към Бонифас в наказателното поле и  се разписа във вратата на Менян. Попадението не бе зачетено заради засада на Фримпонг, получил фантастичен пас от Гарсия на фланга. Германският шампион имаше превъзходство над „росонерите“ в голяма част от мача, но в последните 15-20 минути трудно опази крехкия си аванс. Все пак Байер събра 6 точки след първите два кръга, докато седемкратният европейски първенец Милан остава с много тежка нула в актива. В следващия кръг италианците приемат Брюж, а Байер Леверкузен ще пътува до Франция за среща с Брест.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани