Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Броят на жертвите на вчерашното нападение в Яфа край Тел Авив нарасна на седем

[post-views]
Броят на жертвите на вчерашното нападение в Яфа край Тел Авив нарасна на седем

Броят на загиналите от вчерашното нападение на трамвайна спирка в Яфа в нарасна на седем през нощта, след като беше съобщено, че е починал един от ранените, предаде Франс прес.

Според на израелската полиция двамата нападатели са палестинци от Западния бряг.

Преди това полицията първоначално обяви, че шестима души са били убити, а девет – ранени при нападение с автоматично и хладно оръжие, извършено от „двама терористи“, които в крайна сметка са били „неутрализирани“ от минувачи, използвали личните си оръжия.

Самоличността на убитите не е официално разкрита. Само двама от тях бяха идентифицирани тази сутрин от израелските медии: Шахар Голдман – на 30 години и Инбар Сегев – на 33 години, израелски граждани.

Нападението е извършено на спирка Сдерот–Йерусалим в Яфа край Тел Авив.

Двамата нападатели са открили стрелба във вагона, преди да излязат и да продължат да стрелят, докато се придвижвали пеша по булевард, съобщи полицията.

Единият нападател е бил застрелян на улицата, а другият е бил ранен и откаран в болница в тежко състояние.

Атаката, за която до момента никой не беше поел отговорност, беше извършена вчера привечер, около 19:00 ч. (16:00 ч. по Гринуич), малко преди Иран да започне атака срещу Израел, изстрелвайки около 200 ракети към района на Тел Авив.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани