Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Книгата „Киберпространство, киберкултура, киберпсихология“ на проф. Сава Джонев беше представена във ВА

[post-views]
Книгата „Киберпространство, киберкултура, киберпсихология“ на проф. Сава Джонев беше представена във ВА

Клубът по психология на ВА „Г. С. Раковски“ организира представяне на новата книгата на професор Сава Джонев „Киберпространство, киберкултура, киберпсихология“. Професорът е завършил специалност Физика и Психология в СУ „Св. Климент Охридски“. Преподавал е в катедра  Психология на СУ.

Книгата „Киберпространство, киберкултура, киберпсихология“ на професор Сава Джонев е задълбочено теоретично изложение на трите категории, които са вкарани в заглавието. Представянето на книгата не случайно беше направено пред Клубът по психология на Военната Алма Матер. За да се справят с предизвикателствата на киберкултурата младите трябва да познават психорогията на тази все по-модерна действителност.

За да напише книгата професор Джонев е изучавал и изследвал различни форуми и програми. След това му попада ръководство на най-употребяваните в света програми. Тогава решава да започне да пише, заедно с изучаването на тези програми.

Човек има една слабост, казва професол Джонев и тя е, че когато получава 95% положителни неща, а само 5% лоши, когато човек започне да говори за тях, обръща нещата и те стават в говорението 95% лоши и само 5% положителни. Страхът води психиката, затова професор Джонев препоръчва да се превъзмогне страхът и да се вярва на човечеството, защото то е позитивно ориентирано като цяло.

Според него, позитивното ще победи, въпреки че в съзнанието на хората страхът е този, който взема надмощие и ориентира мисленето ни в пространството на неизвестното.

Най-ново

Единична публикация

Избрани