Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военнослужещи от Сухопътните войски участваха в тържествена проверка-заря по повод 1010 години от гибелта на цар Самуил

[post-views]
Военнослужещи от Сухопътните войски участваха в тържествена проверка-заря по повод 1010 години от гибелта на цар Самуил

На 5 октомври, в Националния парк-музей „Самуилова крепост” край село Ключ, община Петрич, военнослужещи от Сухопътните войски и Националната гвардейска част участваха в тържествена проверка-заря по повод 1010 години от гибелта на цар Самуил.

Приемащ проверката-заря беше Президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Република България Румен Радев.

Заупокойна молитва отслужи Негово Светейшество Данаил-Патриарх Български и митрополит Софийски, заедно с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим и Негово Високопреосвещенство Струмишкия митрополит Наум.

„Велик и всеотдаен защитник на родната земя и на българския народ, през целия си живот Самуил ще остане непоколебим бранител на българската независимост, на държавността и духовните традиции, наследени от предшествениците му Крум, Борис и Симеон. Докато ни има като народ, цар Самуил ще укрепва вярата и упованието ни в звездата на България. И днес неговият героичен и печален образ е мерило за честта на Родината, за жилавия наш корен, устоял на не една буря над бащината земя. Заветите на цар Самуил и днес морално ни задължават да поставяме винаги на първо място Родината и да я отстояваме докрай”, посочи в своето слово Румен Радев.

В знак на признателност бяха положени венци и цветя на паметника на цар Самуил.

📸 www.president.bg и #3БригадноКомандване

Източник: landforce.armf.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани