Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Смяна на началници във ВВМУ – флотилен адмирал Калинов замени флотилен адмирал Медникаров

[post-views]
Смяна на началници във ВВМУ - флотилен адмирал Калинов замени флотилен адмирал Медникаров

Висшето военноморско училище „ Никола Й. Вапцаров“ във Варна е с нов началник. Училището  занапред ще е под ръководството на флотилен адмирал Калин Калинов. Досега той беше заместник-началник по учебната и научна част. Досегашния ръководител флотилен адмирал Боян Медникаров премина в запас.

Флотилен адмирал проф. Калин Калинов е новият началник на Висшето военноморско училище  във Варна. Той заменя на поста дългогодишния началник флотилен адмирал проф. Боян Медникаров, който премина в запас. Досегашният началник на училището предаде бойното знаме на новия началник, а след това и флотската сабя, символ на властта в Морско училище.

В първото си обръщение към колеги и курсанти флотилен адмирал Калинов обеща, че ще продължи да работи за превръщането на училището в най-високотехнологичното у нас.

13 години досегашен и настоящ началник работиха като екип. Изграждаха материална база, създаваха нови специалности, образоваха стотици военноморски специалисти и хиляди цивилни студенти.

На ритуала по предаване на бойното знаме и длъжността присъства заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев, който изказа благодарност към флотилен адмирал Медникаров за отдадеността му и достойното изпълнение службата през годините, като пожела на новия началник да продължи традициите.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани