Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Отборът на СКСО стана комплексен шампион на Държавния военен шампионат по военен многобой

[post-views]
Отборът на СКСО стана комплексен шампион на Държавния военен шампионат по военен многобой

Отборът на СКСО стана комплексен отборен шампион и при мъжете и при жените на завършилия ДВШ по военен многобой. Участие в шампионата взеха 5 отбора.

С дисциплината бягане по пресечен терен завърши ДВШ по Военен многобой, който се проведе на учебен център „Црънча“.

При мъжете 8 километра най-бързо ги избяга майор Илия Куцаров от ВВС с време от 25 минути и 55 секунди, следван от млад сержант Неделчо Василев от СКСО – 28 минути и 42 секунди и редник Младен Сакаджиев от също от СКСО- 30.08.

При жените на дистанцията от 4 километра най – добре се представи редник Добромира Иванова от ВВС с време от 15 минути и 58 секунди, следвана от редник Наталия Лазарова от СВ – 16 минути и 55 секунди  и Лейтенант Даниела Панчева от СКСО – 17.27.

Така при мъжете в индивидуалната надпревара шампион по Военен многобой за 2024 година стана млад сержант Неделчо Василев от СКСО със спорен резултат от всички дисциплини 2538,16 точки. На второ място се класира ефрейтор Пенчо Пенчев от СВ с 2466,25 точки. Бронзовия медал стана притежание на редник Петър Георгиев от ВВС с резултат от 2370,10 точки.

При жените в индивидуалната надпревара шампион по Военен многобой за 2024 година стана редник Добромира Иванова от ВВС със спорен резултат от всички дисциплини 2408,05 точки. На второ място си класира лейтенант Виктория Ковачка от СКСО с 2400,50 точки. Бронзовия медал стана притежание на лейтенант Даниела Панчева от СКСО с резултат 2317 точки.

Шампион комплексно отборно и при мъжете и при жените стана тимът на СКСО.Втори са СВ , а трети останаха ВВС.

Шампионатът беше закрит от командира на СКСО генерал-майор Явор Матеев.

За ВТК от ДВШ по Военен многобой 2024 Добрин Иванов и Борислав Василев.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани