Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шестият контингент на албанските ВМС заминава за мисия на НАТО в Егейско море

[post-views]
Шестият контингент на албанските ВМС заминава за мисия на НАТО в Егейско море

Албанският заместник-министър на отбраната Дориан Тола участва в церемонията по изпращането на военнослужещите от шестия контингент на военноморските сили за участие в мисия на НАТО в Егейско море.

Контингентът от албански военнослужещи ще допринесе значително за предотвратяването на нелегалната миграция, за запазването на регионалната стабилност и за спасяването на човешки животи в морето.

Шестият контингент на албанските ВМС заминава за мисия на НАТО в Егейско море
Снимка: АТА

Албанското министерство на отбраната сподели в съобщение до медиите в социалните мрежи моменти от церемонията по изпращането и изрази благодарност за жертвоготовността на военнослужещите при „Много добра новина е, че правителството прие решение за увеличение с 30 хиляди леки на възнагражденията на екипите на военноморските сили. Всички специалности от ВМС ще се облагодетелстват от увеличението на възнагражденията съобразно с техните постове. Това е второто увеличение на възнагражденията, само четири месеца след първото, което показва ангажимента на правителството да подкрепя нашите служители“, се казва в съобщението.

Друго важно събитие в областта на отбраната е укрепването на албанската военна индустрия, а с последните инициативи ще бъдат създадени възможности за изграждане и модернизация на кораби в албанските корабостроителници, което ще увеличи морските способности на ВМС.

Източник: bta.bg

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани