Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Големият победител в прегледа на любителското художествено творчество в СВ е 101-ти алпийски полк

[post-views]
Големият победител в прегледа на любителското художествено творчество в СВ е 101-ти алпийски полк

В истински празник на град Горна Оряховица се превърна заключителният етап от прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски през 2024 г. Площадът пред сградата на общината се превърна в пъстроцветен мегдан, където в ритмите на емблематичното дунавско хора се смесиха хора с народни носии, военни униформи и цивилни дрехи.

Официални гости на на тридневното събитие бяха  командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Йорданов, кметът на Община Горна Оряховица Николай Рашков и представители на общинската администрация.

Лауреатите в тазгодишния Преглед на любителското художествено творчество, бяха наградени лично от командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.

Големият победител в категориите „Ансамблово изпълнение“ и „Изпълнение на фолклорна песен“ е 101-ви алпийски полк – Смолян, следван от 61-ва механизирана бригада-Карлово и 4-ти артилерийски полк-Асеновград.

В жанрова категория „Хумор“ първото място зае Центъра за подготовка на специалисти-Сливен, а за „Изпълнение на естрадна песен“ – призът грабна отново 5-то бригадно командване – Плевен.

За дебютно представяне с “ ГРАМОТА“ бяха наградени 59 батальон за ЯХБЗ и Е – Горна Оряховица.

Паралелно с Прегледа на любителското художествено творчество след 5 годишно прекъсване заради пандемията от Ковид-19, в Горна Оряховица се проведе и ежегодния фестивал на военните духови оркестри. Часове по-рано площад „Георги Измирлиев“ се препълни от нетърпеливи жители и гости на града.

След изпълнението на химна на Република България и химна на Българската армия едновременно от всички оркестри програмата продължи с индивидуалните програми на участниците – Представителния духов оркестър на Сухопътните войски, Фестивален духов оркестър, съставен от военните духови оркестри на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора и Национален военен университет „Васил Левски“, военните духови оркестри на 61-ва механизирана бригада – Карлово, оркестъра на Център за подготовка на специалисти – Сливен и на Любителския духов оркестър на 55 инженерен полк – Белене.

И двете празнични събития бяха организирани с любезното съдействие на община Горна Оряховица.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Светлозар Стоянов

Най-ново

Единична публикация

Избрани