Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Дебютантът Джейми Левлинг донесе победата на Германия срещу Нидерландия в мач от Лигата на нациите

[post-views]
Дебютантът Джейми Левлинг донесе победата на Германия срещу Нидерландия в мач от Лигата на нациите

10 мача се изиграха снощи от програмата на турнира Лига на нациите. В 63-ата минута дебютантът Джейми Левлинг донесе на Германия победа с 1:0 над Нидерландия в двубой от група „А“.

Дебютантът Джейми Левлинг донесе победата на Германия срещу Нидерландия в мач от Лигата на нациите
Германия – Нидерландия 1:0

Нападателят на Щутгарт започна като титуляр след контузия на клубния си съотборник Дениз Ундав по време на загрявката. Още във втората минута гол на Левлинг беше отменен заради засада. След тази загуба Нидерландия остава втора в групата, като изпреварва третия Унгария само с голова разлика. „Маджарите“ успяха да надделеят над състава на Босна и Херцеговина с 2:0. Преди мача домакините се сбогуваха с ветераните Мануел Нойер, Томас Мюлер, Илкай Гюндоган и Тони Кроос, които се оттеглиха след домашното Европейско първенство през лятото. Първото полувреме на мача беше лишено от интересни положения пред двете врати. Все пак Германия контролираше играта. Голът на Левлинг падна в 64 минута. „Лалетата“ имаха шанс да изравнят резултата, но нападателят на „Лайпциг“ Хави Симонс удари напречната греда в края на мача, а влезлият като резерва Дониел Мален също не успя да намери мрежата.

Германия има 10 точки на първо място, докато Нидерландия е с 5 точки. В същата група Унгария победи с 2:0 като гост Босна и Херцеговина и също има 5 пункта. По един път във всяко полувреме се разписа Доминик Собослай.

Белгия – Франция 1:2

В друга среща Франция остана в битката за първото място в група A2 на Лигата на нациите. „Петлите“ надиграха с 2:1 Белгия на стадион „Крал Болдуин“ в Брюксел. Рандал Коло Муани вкара и двата гола за селекцията на Дидие Дешан в изключително драматичен мач, който те доиграха с 10 човека, заради втори жълт картон на капитана Орелиен Чуамени в 76-ата минута. Попадението за Белгия бе дело на Опенда в  третата минута на добавеното време. Така Франция запази второто си място в група А2 на Лигата на нациите с 9 точки от 4 мача. Белгия пък почти сигурно ще завърши на трета позиция. Засега селекцията на Доменико Тадеско има 4 пункта. В другата среща от групата лидера Италия се наложи с 4:1 у дома срещу Израел. Головете за четирикратните световни шампиони бяха реализирани от Матео Ретеги от дузпа, Джовани ди Лоренцо, разписал се на два пъти, както и от Давиде Фратези. Почетният гол за гостите отбеляза Мохамед Абу Фани. Начело в класирането в група А2 е Италия с 10 точки, пред Франция с 9. Белгия има 4 пункта на третото място. До момента Израел допусна четири поредни поражения.

В група В4 на турнира Ирхан Кахвечъ, Хакан Чалханоглу, Арда Гюлер и Бертуг Йълдъръм се разписаха за успеха с 4:2 на Турция срещу домакина Исландия. Турците са на първо място в класирането с 10 пункта, докато исландците са с 6 точки по-малко на третата позиция.

В същата група Уелс победи с 1:0 у дома Черна гора след гол на Хари Уилсън от дузпа в 36-ата минута. „Драконите“ са на втора позиция в подреждането с 8 точки. Черна гора инкасира четвърто последователно поражение.

В група С1 футболистът на Ботев Пловдив Йонас Там беше титуляр при загубата на Естония с 0:3 от тима на Швеция, който е на първо място в групата с 10 точки. Словакия има същия актив на втората позиция. Естония са трети с 3 пункта.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани