Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нетаняху отново призова силите на ООН да се изтеглят от зоните на военни действия

[post-views]
Нетаняху се зарече ударите срещу "Хизбула" да продължат и призова силите на ООН да се изтеглят от зоните на военни действия

Израелският премиер Бенямин Нетаняху отново призова силите на ООН да се изтеглят от зоните на военни действия. Той заяви, че ударите по цели на ливанското шиитско движение „Хизбула“ в съседната страна ще продължат, предаде Франс прес.

Израелският премиер направи това заявление, въпреки поредния призив на ООН за прекратяване на огъня както в Ливан, така и в ивицата Газа. „Нека бъда ясен: ние ще продължим да нанасяме безмилостни удари по „Хизбула“ във всички части на Ливан, включително в Бейрут“, каза израелският премиер по време на посещение във военната база в страната, ударена вчера от изпратен от ливанското движение дрон. При най-смъртоносната атака в Израел от ескалацията на конфликта в края на миналия месец бяха убити четирима израелски войници.  В същото време Организацията на обединените нации отказа да изтегли мироопазващите си сили от Ливан. Миротворците ще останат на сегашните си позиции в Ливан, въпреки призивите на Израел да се изтеглят. Според Израел ООН се е провалил в опита да спре Хизбула да изгражда тунели и да разполага оръжия в близост до границата.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани