Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Завърши „Тракийски воин“ – състезанието на Втора бригада, което калява тялото, духа и характера

[post-views]
Завърши „Тракийски воин“ – състезанието на Втора бригада, което калява тялото, духа и характера

Отборът на 20-ти самоходен артилерийски дивизион е големият победител в тазгодишното издание на военно-приложното състезание „Тракийски воин“, което организира Втора тунджанска механизирана бригада. Почетните второ и трето място в отборното класиране заеха съответно – 31-ви механизиран батальон и батальона за логистично осигуряване от бригадата.

Общо 8 отбора с по 4-ма военнослужещи – офицер, сержант, войник и военнослужещ жена, от различни формирования от състава на Втора бригада се включиха тази година в състезанието „Тракийски воин“. Състезанието е насочено към изпълнение на тактически задачи на бойното поле и включваше осем етапа, които симулират различни тактически задачи. Началото бе дадено с 12-километрово ускорено придвижване от формированието до полигон „Люляк“. Там изпитанията на духа и волята продължиха.   

Сръчност, ловкост, точен мерник и бързина участниците трябваше да демонстрират и в последните три етапа от състезанието – хвърляне на граната и динамична стрелба с пистолет и автомат.   

Уморени, но изключително удовлетворени бяха участниците в края на състезанието. А  отборите от батальона за логистично осигуряване със завоюван бронз, от 31-ви механизиран батальон със сребро и отличниците –  20-и самоходен артилерийски дивизион с почетното първо място, дори и повод за гордост.

Повод за гордост имат и състезателите представили се с най-добри резултати в индивидуалното класиране. То се сформира от точността и бързината при стрелбата с пистолет и автомат. Трети с най-добър резултат завърши редник Пламен Николов от 42-ри батальон, среброто отиде при лейтенант Добромир Маренов от 38-и батальон, а златото завоюва младши сержант Живо Димитров, също от 38-и батальон.

Състезанието „Тракийски воин“ се провежда за трета поредна година по повод празника на Втора тунджанска механизирана бригада.    

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани