Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България загуби с 0:5 гостуването си на Северна Ирландия в Лигата на нациите

[post-views]
България загуби с 0:5 гостуването си на Северна Ирландия в Лигата на нациите

Българският национален отбор претърпя тежка загуба в турнира Лига на Нациите с  0:5 от Северна Ирландия в среща от група С/3 в Лигата на Нациите.

Големият герой за домакините беше Айзък Прайс записа хеттрик. Резервата Джош Магенис и автогол на българския вратар Димитър Митов допълниха резултата.

След изиграните осем мача  Северна Ирландия събра 7 точки и излезе начело в класирането на група С/3 в Лигата на Нациите. Беларус е на 2-о място с 6 пункта, България е с актив от 5 точки, а Люксембург има 2.

Снимка: Startphoto.bg

Близо 280 българи подкрепяха националния тим на разпродадения до краен предел Уиндзър Парк и 90 минути не спряха да подкрепят лъвовете.

След 15 минути игра дойде грешка на Живко Атанасов, довела до попадение за ирландците дело на Айзък Прайс. В 29-ата минута отново Прайс вкара втория си гол в мача за 2:0. Само две минути по-късно Броуди Спенсър стреля в гредата от 16 метра, топката се върна в гърба на плонжиралия вратар Митов и спря в мрежата за трети път.

В 43-ата минута българският отбор получи дузпа, след като Еоил Тоул задържа с ръце Мартин Минчев. Съдията получи сигнал от ВАР и посочи точката на 11 метра от вратата. Тоул се контузи при фаула, а и беше санкциониран с жълт картон. Капитанът на България Кирил Десподов застана зад топката, но стреля неторно в горната греда. В 68-ата минута Дион Чарлс вкара на празна врата, а четвъртият гол стана дело на Айзък Прайс, който оформи своя хеттрик в 81-ата минута. Крайното 5:0 в полза на Северна Ирландия отбеляза влезлият като резерва Джош Магенис минута преди края на редовното време.

Резултати Лига на нациите:

Група А1

Полша – Хърватия 3:3

Шотландия – Португалия 0:0

Група А4

Испания – Сърбия 3:0

Швейцария – Дания 2:2

Група С2

Косово – Кипър 3:0

Литва – Румъния 1:2

Група С3

СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ – БЪЛГАРИЯ 5:0

Беларус – Люксембург 1:1

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани