Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВСК „Оптикс“ София стана шампион на ДВП по футбол на малки врати за жени за 2024 година

[post-views]
ВСК „Оптикс“ София стана шампион на ДВП по футбол на малки врати за жени за 2024 година

Отборът на ВСК „Оптикс“ София стана шампион на ДВП по футбол на малки врати за жени. Втори се нареди тима на ВСК „Транс-логистик“ Бургас, а трети остана ВСК „Тракиец 2007“ Стара Загора.

Завърши финалната фаза на ДВП по футбол на малки врати за жени за 2024 година. За нея се класираха четирите отбора победители в квалификационните групи , а именно:, ВСК „Оптикс“София , ВСК „Атлетик“ Горна Малина, ВСК „Тракиец“ Стара Загора и ВСК „Транс-логистик“ Бургас.

Шампион стана отборът на ВСК „Оптикс“София, който във финала победи ВСК „Транс-логистик“ Бургас с 5:0. С по два гола във финала се отчетоха Велизара Владимирова и Габриела Янева. Резултата откри Велизара Владимирова в 11 минута. В 17 минута  Габриела Янева покачи на 2 : 0. Резултатът стана класически сред попадение на Кремена Петкова в 21 минута. Пет минути по късно в 26 – тата Габриела Янева отбеляза и второто си попадение в срещата. Крайния резултат от 5:0 оформи Велизара Владимирова в 35 минута също с второ папединие в двубоя. Така тимът на ВСК „Оптикс“ София защити и дублира миналогодишната си титла.

Бронзовите медали на първенството бяха решени в мач между съставите на ВСК „Тракиец“ Стара Загора и ВСК „Атлетик“ Горна Малина от който победителки с разгромното 7 : 0 излязоха Тунджанки. Четири гола за победата отбеляза Теодора Йорданова. Резултата откри Камелия Чобанова в четвъртата минута. Теодора Йорданова покачи на 2:0 в 17 минута. В 27 Ваня Запрева от тима на ВСК „Атлетик“ си отбеляза автогол за 0 : 3. Последваха минутите на Теодора Йорданова която в рамките на само 5 минути отбеляза три нови гола за да достигне резултата 6:0.  Тя беше точна в 30, 32 и 35 минути. Финалния щрих в срещата сложи Габриела Стефанова с попадение от дузпа за 7 : 0 в последната минута на мача.

След края на финалната среща бяха определени и индивидуалните награди както следва :

Най – добър вратар – Лора Самарджиева ВСК „Оптикс“ София

Най – добър защитник – Дияна Топалова ВСК „Транс-логистик“ Бургас

Най – добър нападател – Теодора Йорданова ВСК „Тракиец“Стара Загора и

Най – полезен състезател – Габриела Янева ВСК „Оптикс“ София

Състезанието беше закрито от председателя на организационния комитет на първенството полковник Станислав Малешков.

За ВТК от ДВП по футбол на малки врати за жени Албена 2024 Добрин Иванов и Борислав Василев.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани