Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Летателната тренировка “Green Bridge” се проведе за десета поредна година във въздушно пространство на България и Гърция

[post-views]
Летателната тренировка “Green Bridge” се проведе за десета поредна година във въздушно пространство на България и Гърция

Днес, 17 октомври 2024 г., български екипажи на самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево взеха участие в българо-гръцката летателна тренировка “Green Bridge”.

Военно-транспортен самолет C-27J „Spartan” от авиобаза Враждебна в ролята на самолет-нарушител бе ескортиран от българските изтребители и предаден на двойка F-16. Тяхната задача бе да го съпроводят за кацане на летище Лариса.

Във втората част от тренировъчните действия самолетът-нарушител бе прехванат от гръцките изтребители, съпроводен до въздушното пространство на България и предаден на българските дежурни екипажи. Те успешно изпълниха задачата по Air Policing, като го принудиха да кацне на летище Граф Игнатиево.

Целта на съвместните полети е постигане на по-добра координация и оперативна съвместимост между ВВС на двете страни при провеждането на презгранични операции при контрол над въздухоплаването и охраната на въздушното пространство.

Източник: af.armf.bg/bg

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани