Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Волейболният Нефтохимик при мъжете и Левски София при жените с победи на Чалъндж къп

[post-views]
Волейболният Нефтохимик при мъжете и Левски София при жените с победи на Чалъндж къп

Волейболният отбор на Нефтохимик 2010 при мъжете надигра гръцкия Кифисия с три на един гейма в реванша на турнира Чалъндж къп в Атина. При жените  в същия евротурнир Левски София записа втори успех срещу Нитра, а отбора на ЦСКА допусна поражение от гръцкия гранд Панатинайкос с един на три гейма в среща-реванш от първия кръг

Волейболният Нефтохимик 2010 се наложи над гръцкия Кифисия с 3:1 гейма и в реванша в Чалъндж къп в Атина, след като спечели първата среща в Бургас с 3:0. Така българският отбор ще играе на 1/16-финалите срещу турския Спор Тото Анкара. Центърът Красимир Георгиев завърши с най-много точки от отбора в първата част – 4, а Жоро Петров записа 7 за гръцкия опонент. Във втория гейм домакините стигнаха и до геймбол при 24:21, за да вземат частта с 25:21. В третия гейм на мястото на капитана Аксел Трухчев в шестицата започна другият французин – Франсоа Ребейрол. Нефтохимик поведе с 21:19, за да спечели частта с 25:21 и да се класира за 1/16-финалите. Четвъртата част приключи при 25:20 и 3:1 гейма в полза на нашия тим. За Нефтохимик най-резултатен бе полякът Рафал Фарина с 15 точки, толкова записаха за Кифисия българинът Георги Петров и сърбинът Окошанович.

Женският волейболен Левски София записа втори успех срещу Нитра в евротурнира Чалъндж къп. В среща-реванш от 1/32-финалите „сините“ се наложиха като гости срещу словачките с 3:2 гейма. В първия мач отборът, воден от треньора Радослав Арсов, спечели с 3:0. Най-резултатна за отбора от София стана Микаела Стоянова с 16 точки. Дария Иванова завърши с 10, а една по-малко реализира Вяра Парапунова. В следващия кръг „сините“ ще се изправят срещу Аполо 8 от Нидерландия, който отстрани финландския Полку след два успеха с по 3:0.

В друга среща женският отбор на ЦСКА допусна поражение от гръцкия гранд Панатинайкос с 1:3 гейма за 96 минути в зала „Христо Ботев“ в среща-реванш от първия кръг на волейболния турнир „Чалъндж къп“. „Червените“ загубиха и първия мач с 0:3 като гост и отпаднаха от надпреварата.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани