Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

101-ви алпийски полк от състава на Сухопътни войски отбеляза тържествено своя празник

[post-views]
101-ви алпийски полк от състава на Сухопътни войски отбеляза тържествено своя празник

Днес, 17 октомври, пред Родопския Драматичен театър „Николай Хайтов” в Смолян се проведоха мероприятия посветени на 20 октомври – Празник на 101-ви алпийски полк.

Тържеството започна с динамичен и статичен показ. Ученици, младежи и граждани имаха възможност да разгледат и да се запознаят с въоръжението, техниката и алпийското оборудване на полка.

Инструктори от Учебния център за планинска подготовка на формированието изградиха алпийски „тролей”,  по които се спуснаха над 200 деца.

На тържественото честване присъстваха командирът на Сухопътните войски🇧🇬 генерал-майор Деян Дешков, командири на военни формирования от Сухопътните войски, представителите на местната власт, на Българската православна църква и бивши командири на формированието.

Командирът на 101-ви алпийски полк полковник Стефан Димов връчи награди и грамоти на отличили се военнослужещи и цивилни служители за постигнати високи резултати в учебно-бойната дейност, изказа своята благодарност и признателност към военнослужещите и цивилните служители за техния неуморен труд и всеотдайност като подчерта, че:

 „Като достойни наследници на нашите деди, ние военнослужещите от 101-ви алпийски полк продължаваме традицията да служим всеотдайно на  Родината”

Командирът на Сухопътните войски🇧🇬 генерал-майор Деян Дешков поздрави личния състав по случай празника и благодари за достойното изпълнение на поставените задачи и връчи предметни награди на отличили се военнослужещи от полка.

Епископ Висарион Смоленски отслужи молебен за здраве и благополучие.

Тържеството завърши с празничен концерт от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили.

📸 #101АлпийскиПолк

Източник: landforce.armf.bg

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани