Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Рилски спортист и Балкан със загуби в турнира за Купата на ФИБА Европа по баскетбол при мъжете

[post-views]
Рилски спортист и Балкан със загуби в турнира за Купата на ФИБА Европа по баскетбол при мъжете

Баскетболният първенец Рилски спортист и отборът на Балкан Ботевград регистрираха загуби във вторите си мачове в своите групи на турнира за Купата на ФИБА Европа

Баскетболният първенец Рилски спортист загуби от естонския Калев/Крамо с 61:87 (9:17, 16:17, 20:29, 16:24) като домакин в „Арена Самоков“ във втория си мач от група F на турнира за Купата на ФИБА Европа. Поражението бе второ поредно за Рилски спортист, а отборът на Калев постигна втори успех и оглавява временното класиране в групата. Юре Планинич бе най-резултатен за Рилски спортист и завърши с „дабъл-дабъл“ от 20 точки и 10 борби, но единственият друг състезател на домакините, който достигна границата от 10 точки бе Алекс Симеонов, отчел се с 10 точки и 4 борби. За Рилски спортист предстои домакинство на френския Льо Портел на 22 октомври в следващия кръг на Купата на ФИБА Европа.

В друга среща от турнира отборът на Балкан допусна втора загуба, след като отстъпи като домакин на словашкия Приевидза със 70:89 в „Арена Ботевград“ в среща във втория кръг в група J. Поражението остави Балкан на последно място във временното класиране, а Приевидза дели първа-втора позиция с испанския Билбао. Най-резултатен за Балкан бе Георги Геганов с 16 точки, 4 борби и 3 асистенции. Константин Тошков се отличи с 15 точки, 4 борби и 7 асистенции, а новото попълнение Георги Боянов направи „дабъл-дабъл“ от 13 точки и 11 борби. В следващия кръг от турнира за Купата на ФИБА Европа, на 23 октомври, Балкан ще посрещне грузинския Кутаиси 2010.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани