Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Полицията предприема мерки за опазване на реда в София заради дербито между Левски и ЦСКА-София

[post-views]
Полицията предприема мерки за опазване на реда в София заради дербито между Левски и ЦСКА-София

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) предприема мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след футболната среща между отборите на ПФК Левски и ПФК ЦСКА-София. Това съобщиха от МВР. Мачът ще се играе на Националния стадион „Васил Левски“ от 15:45 ч. днес.

Феновете на символичния домакин ПФК Левски ще бъдат настанени в сектори „А“ и „Б“, а тези на ПФК ЦСКА-София – в сектори „В“ и „Г“. Входовете на стадиона ще бъдат отворени за посетители от 13:45 часа.

Във връзка със спецификата на спортната проява се очаква струпване на много хора в централната градска част и по основните булеварди. Възможни са моментни затруднения в трафика и забавяне по някои линии на градския транспорт, посочват от МВР. В часовете на придвижване на привържениците към и от стадиона организацията на движението ще става по преценка на полицията с цел намаляване на риска от инциденти, от нарушаване на обществения ред и вандалски прояви по отношение на държавно, общинско и частно имущество.

В прессъобщението се посочва, че приоритет на ръководството на СДВР е опазването на обществения ред, живота и здравето на всички жители и гости на София, като планирането, организацията и охраната на спортното събитие са съобразени с динамиката и нормалния ритъм на живот в столицата.

БТА припомня, че са предприети всички мерки на трибуните на стадиона да не бъдат допускани хора без или с фалшиви билети.

Източник: bta.bg

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани