Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нови показания по делото за импийчмънт уличават Тръмп в оказване на натиск срещу Украйна

[post-views]
Тръмп за убийството Джамал Хашоги: ЦРУ няма доказателства срещу престолонаследника

25-trumpНови показания в делото за импийчмънт на Доналд Тръмп уличават президента в оказване на натиск срещу Украйна. Държавният глава е използвал военната помощ като лост, твърди изпълняващият функциите на американски посланик в Киев – Бил Тейлър.

Ресорните комисии към Камарата на представителите в американския конгрес, които ръководят разследването, публикуваха стенограма от изслушването на най-висшия американски дипломат в Украйна, който е един от основните свидетели. В показания, дадени при закрити врата, Бил Тейлър разкрива, че в действителност президентът Тръмп е обвързал пряко военната помощ за Киев и посещението на украинския си колега Владимир Зеленски във Вашингтон с разследването срещу сина на основния си опонент за Белия дом и бивш вицепрезидент – Джо Байдън.

От поведението на държавния глава ясно личеше, че помощта ще бъде прекратена, ако въпросното дознание не се осъществи, посочва дипломатът. Самият Доналд Тръмп отново отрече да е отправял каквито и да е заплахи и за пореден път квалифицира разследването срещу себе си като „лов на вещици“.

Междувременно стана ясно, че изслушванията по делото за импийчмънт вече ще са открити. Те започват следващата сряда, а първият призован свидетел е именно Бил Тейлър.

Най-ново

Единична публикация

Избрани