Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Липсват документи на Белия дом от деня на щурма на Капитолия

[post-views]
Липсват документи на Белия дом от деня на щурма на Капитолия

Разследване на „Вашингтон пост“ и Си Би Ес  показва, че 11 страници с документи на Белия дом от 6 януари миналата година липсват. Това е денят на нападението на Капитолия по време на официалното приемане на победата от Джо Байдън на изборите за президент.

Липсата на документи води до въпроси за това какво е правил тогавашният президент Доналд Тръмп в продължение на около осем часа.

Журналистическото разследване показва, че няма информация какви телефонни разговори са били водени в продължение на 457 минути, в това число в момента, в който симпатизанти на Тръмп щурмуваха Капитолия.

Боб Удуърд от „Вашингтон пост“ казва, че изглежда че тези документи са изчезнали. По информация на Си Би Ес е имало поне два телефонни разговора – един от Тръмп и един до Тръмп по време на нападението, които не са били отчетени в документацията на Белия дом.

Според „Вашингтон пост“ в момента комисията в Конгреса, която разследва нападението на Капитолия от миналата година проверява дали разполага с цялата необходима информация и дали Тръмп е провеждал разговори по лични телефони или посредством телефони на свои съветници. Изданието цитира един член  на комисията, според който в момента една от посоките на разследването е възможно прикриване на доказателства. 

Самият Тръмп заяви, че е предполагал, че информацията с всичко случващо се в Белия дом се пази.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани