Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Противодействието на тероризма и закононарушенията приоритетни за „Военна полиция” през 2019 г.

[post-views]
„Военна полиция“ през 2018 г.: Противодействие на закононарушенията и на тероризма

voenna-policia-novo-seloРъководният, оперативният и охранителен състав на служба „Военна полиция” изпълни поставените му задачи и обезпечи реда и сигурността в Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Това стана ясно по време на Годишния отчет на Службата, който се проведе днес, 07.02.2020 г. По думите на директора на служба „Военна полиция” бригаден генерал Борислав Сертов не са допуснати нарушения и посегателства с висока обществена опасност.

Приоритетни задачи за служба „Военна полиция” през 2019 г. са били противодействието на тероризма и закононарушенията.

Пред политическото и военното ръководство на министерството на отбраната и Българската армия, ген. Сертов отбеляза, че е водено разследване по 230 военни досъдебни производства и 1157 проверки по постъпили сигнали и съобщения.

Осигурени са 1652 мероприятия с участие на военнослужещи от БА, съюзнически и чужди войски.

През 2019 г. Службата е съставила 280 акта за установяване на административни нарушения по Закона за движението по пътищата, което е със 140% повече, в сравнение с 2018 г.

В годишният отчет ген. Сертов информира, че личният състав от служба „Военна полиция” активно е участвал в Националната информационна кампания „Бъди войник”, като през тази година военните полицаи ще вземат участие основно с ескорта на военната техника, охраната на мероприятията и демонстрация на техника и способности.

Изтъкнато бе и подобреното взаимодействие и координация със сродните служби в страната и в чужбина.

Източник: Военна полиция

Най-ново

Единична публикация

Избрани