Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Варшава обяви, че днешното решение на Съда на ЕС по дело, заведено от Европейската комисия срещу Унгария, Чехия и Полша, няма практическо значение

[post-views]
Съдът нареди на Доналд Тръмп да плати 83,3 милиона долара на писателката Елизабет Джийн Карол, той ще обжалва

sudОгласеното днес решение на Съда на ЕС в полза на Европейската комисия в спора й с Полша относно преразпределението на кандидатите за убежище през 2015 г. няма практическо значение от гледна точка на полското правителство.
Това заяви днес пред полската агенция ПАП говорителят на правителството във Варшава Пьотр Мюлер, предаде ДПА. Разпореждането на ЕК за преразпределението бе обявено през 2015 г. и действието му приключи през септември 2017 г., така че неговото прилагане вече не е възможно, каза Мюлер. Тогава Полша отказваше да приема мигранти с аргумента, че безконтролната миграция застрашава нейната национална сигурност, припомня ДПА. Според обявената днес присъда на Европейския съд Полша, Унгария и Чехия са нарушили законодателството на ЕС по време на бежанската криза. Съдиите в Люксембург постановиха, че трите страни са отказали по същество да участват в разселването на кандидати за убежище от Италия и Гърция.

Източник: БТА

Най-ново

Единична публикация

Избрани