Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Щедри дарения за борбата срещу Ковид-19: Изпълнителният директор на Twitter дава 1 млрд. долара

[post-views]
Бивш служител на Tуитър е осъден за шпионаж в полза на Саудитска Арабия

twitterГлобалната пандемия от Ковид-19 мобилизира някои от най-богатите хора в света да дарят средства за борбата с коварния вирус. В кампанията се включи и изпълнителният директор социалната мрежа Twitter – Джак Дорси, който обяви, че е отделил за целта 1 млрд. долара.

Ситуацията е критична, а нуждите са все повече и все по-належащи, заяви Джак Дорси и в серия от туитове обясни как точно ще осъществи дарението. Той ще прехвърли част от капитала си в Twitter и приложението за електронни плащания Square към благотворителната си фондация и оттам средствата ще бъдат разпределени до получателите. Предвидената сума възлиза на около 28% от личното богатство на Дорси, като акциите ще бъдат продавани в течение на времето и това може да повлияе на общия размер на дарението.

Все още не е ясно накъде точно ще бъдат насочени средствата, но в САЩ Ковид-19 предизвика редица проблеми – от недостиг на респиратори и предпазни средства за медиците, до икономическо задъхване на физическите лица и бизнеса. С действията си благодетелят се надява да вдъхнови и други хора по света да помогнат – кой с каквото може.

Всъщност Дорси не е единственият сред ръководителите на технологичните гиганти с принос в борбата срещу глобалната пандемия. По-рано основателят на Facebook Марк Зукърбърг отдели 30 млн. долара за търсенето на лечение, а собственикът на Amazon – Джеф Безос, дари 100 млн. долара на хранителни банки в САЩ. През март пък директорът на Apple Тим Кук обяви, че компанията му предоставя медицински консумативи на Италия.

Най-ново

Единична публикация

Избрани