Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лидерите на двете основни партии в Македония са в изолация, съмнения за коронавирус

[post-views]
Лидерите на двете основни партии в Македония са в изолация, съмнения за коронавирус

zoran-zaev-Бившият македонски премиер и лидер на СДСМ Зоран Заев и лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски са поставени в изолация поради съмнения за коронавирус, съобщи здравният министър Венко Филипче.

Миналата седмица двамата са имали разговор със заразен от коронавирус журналист. Първият тест на Мицкоски е отрицателна, но той ще остане в изолация 14 дни. Днес очакваме резултатите и от теста на Заев, но и той ще бъде в изолация, каза още Венко Филипче. Зоран Заев от снощи се намира в родния си град Струмица.

Журналистът е настанен в болница, неговото състояние е стабилно, допълни Филипче.

Зоран Заев написа във „Фъйсбук“, че последната седмица е дал интервю на журналист, който е диагностициран с covid-19. “ Въпреки че по време на интервюто взехме всички предпазни мерки като избягване на контакт и спазване на дистанция, според всички протоколи, от днес съм в самоизолация в дома си в Струмица. Нямам симптоми, днес тествах за наличие на вируса и очакваме резултатите през деня – след които ще бъдат определени следващите стъпки“, пише Заев..

В четвъртък здравният министър обяви, че по време на предстоящите великденски празници в страната ще важи пълна забрана за движение на гражданите. „Смятам, че по време на религиозните празници е много трудно да се контролира ситуацията, ако е разрешено движението. Затова по празниците ще бъдат прилагани същите мерки, които важат и за уикендите“, каза министърът. По-рано и премиерът Оливер Спасовски каза, че тази година вярващите ще отбележат Великден по домовете си, а същото ще важи и за Рамазан. „Това няма да ни направи по-малко вярващи, а ще помогне да подсилим духа си, защото съзнаваме, че така спасяваме живот“, каза Спасовски.

Източник: vesti.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани