Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

НАСА се включи във войната срещу КОВИД-19 – инженерите ѝ разработиха свой модел на респиратор

[post-views]
НАСА изстреля успешно спътник за изследване на океаните и атмосферата

NASAНАСА активно се включи в глобалната война срещу новия коронавирус. Инженери от космическата агенция създадоха свой модел на респиратор за пациенти с Ковид-19. Устройството е проектирано и сглобено за малко повече от месец, преминало е всички тестове и е готово да влезе в употреба.

Специализираме в космически, а не в медицински апарати, но с инженерните ни предимства бързо разработваме прототипи, които успяваме да тестваме в реална среда, коментират от Лабораторията за реактивно движение на Американската космическа агенция.

Докато изчакват одобрение от Агенцията за контрол на храните и лекарствата, от НАСА търсят компания, която да поеме серийното производство на респиратора. Очаква се проектът да получи зелена светлина до няколко дни.

Това е само една от разработките на космическите инженери, които още в началото на април бяха призовани на мобилизират идеите си в борбата срещу коронавируса. Сред стотиците предложения, по които вече са работи, са респираторен шлем за пациенти с леки симптоми на Ковид-19, както и система за бърза деизинфекция на линейки и полицейски коли.

Най-ново

Единична публикация

Избрани