Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Световната атлетика: Сезонът ще се проведе от август до октомври

[post-views]

DOPING_RUSIA_LEKATA_ATLETIKAТазгодишният международен сезон в леката атлетика ще започне с континентален турнир във Финландия на 11 август и ще приключи с Диамантената лига в Китай, съобщиха от Световната атлетика. Докато няколко състезания от по-ниска категория ще се проведат през юли, сезонът най-вероятно ще стартира през август. Диамантената лига бе принудена да отмени стартовете в Лондон, Цюрих и Рабат поради пандемията от коронавирус и по-рано обяви нов календар за сезона си, който стартира в Монако през август. Той ще бъде последван от още 10 състезания в различни градове.

Изявление на  Себастиан Коу – президент на Световната атлетика :

„Нашият основен приоритет бе здравето и безопасността на атлетите ни. Следващата стъпка бе да намерим начин професионалните атлети да се завърнат към международните надпревари тази години, тъй като техните приходи идват от тези състезания. Щастлив съм, че вероятно ще им осигурим един солиден международен сезон, в който те ще могат да печелят пари от наградни фондове и ще се подготвят пълноценно за Игрите в Токио догодина“.

Осем от десетте тазгодишни континентални тура бяха потвърдени, като повечето са преместени за периода август-октомври. Някои континентални сребърни и бронзови тернири ще се проведат като домашни, стартиращи с този в Прага на 8 юни.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани