Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът поздрави местните власти в Елин Пелин за активната икономическа и социална политика

[post-views]
Румен Радев: Приключи практиката да се договарят танкери без търг

Rumen RadevПрезидентът Румен Радев посети днес град Елин Пелин и проведе среща с кмета Ивайло Симеонов и общинското ръководство.

Държавният глава открои ролята на местните власти за активната икономическа и социална политика в общината. На семейства с трето дете се предоставя финансова подкрепа от 4 хил. лв. Като приоритети на управлението на Елин Пелин кметът Ивайло Симеонов открои улесняването на инвестициите, ускоряването на процеса на административно обслужване на гражданите и съхраняването и развитието на българския фолклор и национални традиции.

През изминалите години в общината са привлечени инвестиции от 300 млн. лева. Държавата да предоставя своевременна подкрепа на бизнеса за запазване на заетостта и производството за по-бързото преодоляване на икономическата криза, призова Румен Радев след като посети в Елин Пелин специализирано в производството на соларни технологии предприятие. Компанията е сред водещите в света производители на плоски соларни панели за нагряване на вода, като от 7 години е пренесла цялата си производствена дейност в България. Произведeната продукция е предназначена за износ и се реализира в 40 страни в цял свят. Държавният глава поздрави работниците и ръководството на високотехнологично предприятие, което е възстановило производството и износа благодарение на съвременен мениджмънт и иновативност, въпреки че все още не е получило подкрепа от страна на държавата.

Най-ново

Единична публикация

Избрани