Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Дузпа от Ивелин Попов в добавеното време донесе точка на Ростов при равенство с Краснодар

[post-views]
Дузпа от Ивелин Попов в добавеното време донесе точка на Ростов при равенство с Краснодар

rostovvvИвелин Попов се разписа от дузпа в добавеното време и донесе точка на Ростов при домакинството на Краснодар в мач от 25-я кръг на руското първенство:

Българската звезда на руския Ростов Ивелин Попов вкара от дузпа в добавеното време и спаси тима си от домакинско поражение срещу Краснодар за 1:1 в среща от 25-ия кръг на руската Висша лига.
Мачът стигна до историческо продължение от 11 минути, което до момента не се беше случвало в Русия, а в крайна сметка то се удължи, след като поне 9 минути двата отбора спореха дали има дузпа или не.
Гостите от Краснодар откриха резултата в 13-ата минута чрез шведския нападател Маркус Берг, който засече подаване на сънародника си Кристофер Олсон. В 111-ата минута съдията даде дузпа за Ростов, която Ивелин Попов превърна в гол за 1:1. Мачът със своите 111 минути и 15 секунди обща продължителност и в двете полувремена се превърна в рекорден за руския футбол, а в края на срещата съдиите 10 минути наблюдаваха на монитора, за да преценят дали решението на арбитъра на терена Виталий Мешков е правилно. За Ивелин Попов мачът също беше специален, тъй като той се върна на терена след лечение от коронавирус. Краен резултат Ростов – Краснодар 1:1. Отборът на Ивелин Попов, Ростов е на 4-о място с 42 точки и заема позиция за Лига Европа, а ФК Краснодар е на 3-о място с 45 пункта и се бори да запази поне тази квота за квалификации в Шампионската лига.
 

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани