Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пандемията КОВИД-19 – опасения за ново огнище в Африка

[post-views]
В Бразилия броят на жертвите на COVID-19 надхвърли 22 хиляди души

koronavirus3СЗО предупреди, че Африка е новото огнище на разпространение на коронавируса. На фона на това броят на заразените по света се покачва и вече надхвърля 14 милиона и 700 хиляди души, като до този момент е потвърдена смъртта на повече от 610 хиляди.

Темпът, с който расте броят на заболелите в Африка, през последната седмица е много висок. В Намибия и Ботсвана увеличението е с над 60 на сто, а в Замбия и Мадагаскар около 50 на сто. Южна Африка беше най-тежко засегнатата страна на континента, с над 360 хил. случая на КОВИД-19 и над 5000 жертви. Според официални данни в Африка до момента са регистрирани над 15 160 смъртни случая от КОВИД-19.

Междувременно, добри са новините за Хърватия, в която до преди седмици беше отбелязан ръст на заболелите. Четворно по-малко е увеличението за денонощие в сравнение с неделния ден, само 25 души.
Според информацията на щаба, в страната към момента общият брой на заболелите от началото на епидемията е достигнал до 4370 души, а общият брой на смъртните случаи е 122. Тествани са над 104 хил. души.

Най-ново

Единична публикация

Избрани