Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Победа на Локо Пловдив в Подгорица прати тима в следващата фаза на Лига Европа

[post-views]
Преди Локомотив Пд – Спартак (Търнава)

loko pldЛокомотив Пловдив спечели трудно с 1:0 над черногорския Искра в Подгорица и по този начин се класира за 2-ия квалификационен кръг за Лига Европа.

Единственото попадение падна 15 минути преди края на двубоя и бе дело на капитана Димитър Илиев от дузпа.

„Черно-белите“ бяха отборът, който търсеше победата през целия мач, като на два пъти бяха близо до инкасирането на гол. Футболистите на Бруно Акрапович имаха отлична възможност да открият резултата в 34-ата минута. Парвис Умарбаев центрира от фаул в наказателното поле. Алмейда успя да се освободи от Аджович, но ударът му прелетя над напречната греда.
В добавеното време Искра бе близо до откриването на резултата. Йованович стреля от дистанция, последва рикошет в крака на Лукас Масоеро, след което Мартин Луков се намеси отлично.
В 75-ата минута пловдивчани получиха дузпа. Резервата Владимир Илич навлезе в наказателното поле и бе фаулиран от Лука Малашевич. Капитанът Димитър Илиев не сбърка и даде аванс на своя тим.
В 80-ата минута Мартин Луков изби в ъглов удар след нов рикошет този път в тялото на Милош Петрович.
В първата минута от добавеното време, Бирсент Карагарен с едно докосване продължи към Димитър Илиев, но ударът на капитана премина над вратата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани