Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Към поредната критична граница – смъртните случаи от КОВИД-19 гонят един милион

[post-views]
865 потвърдени случаи на COVID-19 у нас

koronavirusСмъртните случаи от коронавирусната инфекция по света много скоро ще прескочат границата от един милион, като близо половината от тях са в САЩ, Индия и Бразилия. Това сочат последните данни на американския университет „Джонс Хопкинс“. Според учените обаче реалният брой на смъртните случаи е в пъти по-голям.
По всичко личи, че коронаворисната инфекция няма да отшуми скоро. Независимо, че САЩ, Индия и Бразилия, продължават да държат челните места по брой заразени, Европа е на път отново да се превърне едно от най-големите огнища на заболяването. В опит да ограничат разпространението на инфекцията редица правителства на Стария континент започнаха да затягат противоепидемичните си мерки. След като регистрира поредния ден с над 10 хиляди положителни случаи в рамките на по-малко от седмица правителство във Франция за втори път затегна мерките в най-засегнатите райони на страната.

Според здравните властите близо 1/3 от всички огнища на заболяването са в училищата и университетите.

Затягане на мерките има и в Испания. Едно от най-големите огнища остава столица Мадрид, където по-голямата част от кварталите са под карантина.

Независимо, че ограничения стават повод за обществено недоволство, в столицата бяха посадени 50 хиляди знаменца, в памет на загиналите.

Германия също отбелязва стабилен ръст на новозаразените, но за сега федералното правителство се въздържа да въведе някакви ограничения на национално ниво.

Пиковете на заболяването се отчитат в почти целия свят, като до този момент, броят на заразените с ковид-19 достигна до 33 милиона и 138 хиляди.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани