Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Истанбул Башакшехир – ПСЖ  0:2

[post-views]
Истанбул Башакшехир – ПСЖ  0:2

Istamb-BashikПари Сен Жермен стигна до успеха с 2:0 като гост на Истанбул Башакшехир в среща от група „Н“ от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

През първото полувреме фаворитите от Франция не направиха почти нищо в атака, а звездата на отбора Неймар получи контузия на десния крак и беше заменен принудително от Пабло Сарабия още в 26-ата минута.

Десетина минути по-късно Килиан Мбапе пропусна най-добрата ситуация за парижани, като от 12-13 метра стреля край целта след подаване от дясно на Алесандро Флоренци.

Второто полувреме започна с пропуск на французите, след като Мбапе шутира неточно. ПСЖ стигна до попадение в 64-ата минута. Мбапе центрира от корнер от ляво и оставеният непокрит Мойзе Кен с глава от границата на малкия паналт засече в мрежата. В 79-ата минута французите решиха всичко с второ попадение. Сарабия центрира в наказателното поле от дясно, Мбапе отклони към Кен, който овладя с гръб към вратата и с обръщане прати топката в мрежата за крайното 2-0 вполза на Пари Сен Жермен.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани