Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тази вечер България излиза срещу Ирландия в последен мач от Лигата на нациите

[post-views]
Тази вечер България излиза срещу Ирландия в последен мач от Лигата на нациите

BULGARIAНационалният ни отбор по футбол гостува на Ирландия в последния си мач от тазгодишното издание на Лигата на нациите. Само победа ще остави състава на Георги Дерменджиев в Лига „В“. При всякакъв друг изход на срещата, съставът ни ще завърши на последното четвърто място в групата и ще изпадне в третото ниво. Двубоят между двата отбора в София завърши 1:1, като ирландците изравниха в добавеното време на мача. Това е и единственото попадение, който тимът е вкарал в досегашните пет срещи от Лигата на нациите. 

Двубоят тази вечер започва в 21:45 часа, а съдия ще е белгиецът Лоурънс Висер, който наскоро ръководи мача между Йънг Бойс и ЦСКА в Лига Европа.

В момента България е с 1 точка, домакините имат 2. В двубоя Уелс – Финландия ще бъде определен победителят в нашата група. В момента „драконите“ са начело с 13 точки, а скандинавците са с 12.

В група 1 на Лига „А“ шансове за първото място имат Италия, Нидерландия и Полша. В най-изгодна ситуация са „адзурите“, които водят с 9 точки и гостуват на аутсайдера Босна и Херцеговина. Ако италианците не спечелят, Нидерландия (с актив от 8 т.) може да ги измести с евентуален успех над Полша (7 т.) в Хожув. Домакините в този мач също имат шанс, който минава обаче през тяхна победа и загуба на Италия.

В група 2 Белгия приема Дания в пряк двубой за първата позиция. „Червените дяволи“ ще са доволни и на равенство, а датчаните се нуждаят от задължителна победа. В другия мач Англия приема Исландия, която няма нито една точка до момента.

Победителят се класира за полуфиналите на Лигата на нациите, където място вече си осигуриха Франция и Испания.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани