Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Европа готви план за Коледните празници

[post-views]
Предстои: Челен сблъсък между Китай и САЩ заради пандемията

koronavirusПредпразнично редица държави започнаха да разработват планове за справяне със ситуацията с разпространението на коронавируса по Коледните празници. Тенденцията на ръст на случаите на КОВИД-19 в Европа продължава, като само заразените на Стария континент надхвърлиха 17 милиона.

Дни преди края на локдауна във Великобритания, британският премиер Борис Джонсън не изключи възможността от ново затваряне за Нова година, а неговият главен медицински съветник предупреди хората да избягват всякакви физически контакти. В същото време Испания също разработи план с препоръки как да се празнуват Коледните празници по-безопасно, като всяка автономна област обаче трябва да реши сама. Мадрид, Мурсия и Навара могат да облекчат мерките по време на официалните празници, а други като Кастилия, Леон и Страната на баските ще се наложи да ги затегнат. Карантина до 7 декември в съседна Гърция. Властите предупреждават гърците да не планират новогодишни пътувания и семейни събирания. В сила е забрана за посещение дори при роднини. Следи се строго за спазване на вечерния час. Предполага се, че края на карантината вероятно ще отворят училищата, но не и ресторанти, кафенета и барове. Тревожна остава ситуацията в Русия и Германия. За последното денонощие Русия продължава да отбелязва антирекорди на заразени, а Германия надхвърли психологическите 1 милион случаи на заразени с КОВИД-19.

На фона на притеснителните статистики, в австралийския щат Виктория от близо месец няма нито един нов случай на коронавирус. Властите смятат, че след като четири седмици няма нови случаи, вирусът е бил елиминиран в щата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани